Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę, marchew, czosnek i imbir obierz. Jedną cebulę i marchew pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry. Cytrynę otrzyj ze skóry i wyciśnij z niej sok. |
Krok 2 |
W kielichu miksera połącz imbir, połówkę cebuli, czosnek, jogurt, koncentrat pomidorowy, przyprawę garam masala, słodką i ostrą paprykę, sok i skórkę z cytryny. Dodaj sól i cukier do smaku. Całość zmiksuj. |
Krok 3 |
Z kurczaka usuń skórę i zanurz kawałki kurczaka w powstałej marynacie. Powinien się marynować co najmniej 12 godzin. |
Krok 4 |
Po tym czasie upiecz go na grillu lub w piekarniku w 190*C przez 30 minut. |
Krok 5 |
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i marchew, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody, gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn. |
Krok 6 |
Dodaj wtedy fasolkę szparagową, mleko kokosowe oraz kolendrę, całość dokładnie wymieszaj. Kaszotto przełóż do miski i podawaj z upieczonymi udkami kurczaka. |