Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • pomidory w puszce krojone - 2 opakowania
  • mascarpone - 150 gramów
  • suszone oregano - 1 łyżka
  • piersi z kurczaka - 3 sztuki
  • słodka papryka - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy. Kiedy cebula będzie miękka na patelnię wrzucamy pomidory z puszki i gotujemy przez ok. 10-15 minut. Do podgotowanych pomidorów dodajemy mascarpone, bazylię, oregano, doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostką czosnkową, posypujemy papryką. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Podsmażonego kurczaka wrzucamy do gotującego się sosu, mieszamy, doprawiamy do smaku.