| |||||||||
| Składniki | ||
| zioła prowansalskie | 1 szczypta | |
| mleko kokosowe | 50 mililitrów | |
| sos sojowy | 1 łyżka | |
| mielony imbir | 1 łyżeczka | |
| czerwona pasta curry | 2 łyżki | |
| podwójny filet z kurczaka | 2 sztuki | |
| papryczka chili posiekana | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili. |
| Krok 2 |
| Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę. |
| Krok 3 |
| Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty. |
| Krok 4 |
| Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki. |
| Autor: pasibrzuch |