Kurczak w paście curry

Składniki:

  • zioła prowansalskie - 1 szczypta
  • mleko kokosowe - 50 mililitrów
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • mielony imbir - 1 łyżeczka
  • czerwona pasta curry - 2 łyżki
  • podwójny filet z kurczaka - 2 sztuki
  • papryczka chili posiekana - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili.
  2. Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę.
  3. Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty.
  4. Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki.