|
Składniki | ||
zioła prowansalskie | 1 szczypta | |
mleko kokosowe | 50 mililitrów | |
sos sojowy | 1 łyżka | |
mielony imbir | 1 łyżeczka | |
czerwona pasta curry | 2 łyżki | |
podwójny filet z kurczaka | 2 sztuki | |
papryczka chili posiekana | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili. |
Krok 2 |
Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę. |
Krok 3 |
Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty. |
Krok 4 |
Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki. |
Autor: pasibrzuch |