Kurczak w paście curry

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
zioła prowansalskie1 szczypta
mleko kokosowe50 mililitrów
sos sojowy1 łyżka
mielony imbir1 łyżeczka
czerwona pasta curry2 łyżki
podwójny filet z kurczaka2 sztuki
papryczka chili posiekana1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili.
Krok 2
Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 3
Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty.
Krok 4
Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl