Kurczak w paście Tom Yum i orzechach

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mleko kokosowe150 mililitrów
sos sojowy1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 sztuka
papryka chili1 sztuka
sos rybny1 łyżeczka
podwójny filet z kurczaka2 sztuki
pasta tom yum2 łyżki
orzechy laskowe mielone2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata.
Krok 2
Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 3
Filety usmaż z obu stron na rumiano.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl