| |||||||||
| Składniki | ||
| mleko kokosowe | 150 mililitrów | |
| sos sojowy | 1 łyżeczka | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| papryka chili | 1 sztuka | |
| sos rybny | 1 łyżeczka | |
| podwójny filet z kurczaka | 2 sztuki | |
| pasta tom yum | 2 łyżki | |
| orzechy laskowe mielone | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata. |
| Krok 2 |
| Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin. |
| Krok 3 |
| Filety usmaż z obu stron na rumiano. |
| Autor: pasibrzuch |