Kurczak w płatkach kukurydzianych
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • płatki kukurydziane - 0.75 szklanek
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • olej do smażenia - 0.25 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.
  3. Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor.