|
Składniki | ||
piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
płatki kukurydziane | 0.75 szklanek | |
bułka tarta | 0.5 szklanek | |
jajko | 1 sztuka | |
mąka pszenna | 3 łyżki | |
olej do smażenia | 0.25 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. |
Krok 3 |
Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor. |
Autor: przepisy.pl |