| |||||||||
| Składniki | ||
| piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
| płatki kukurydziane | 0.75 szklanek | |
| bułka tarta | 0.5 szklanek | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mąka pszenna | 3 łyżki | |
| olej do smażenia | 0.25 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. |
| Krok 3 |
| Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor. |
| Autor: przepisy.pl |