Kurczak w pomarańczach

28


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
cebule2 sztuki
pomarańcze3 sztuki
świeży imbir10 gramów
pistacje lub inne orzechy10 gramów
pęczek natki kolendry1 sztuka
olej słonecznikowy50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso z kurczaka pokrój w paski, cebule pokrój w piórka, natomiast imbir obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę kolendry posiekaj.
Krok 2
Pomarańcze obierz, odkrawając skórę dookoła. Wytnij z pomiędzy włókien „filety”, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 3
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż kurczaka razem z cebulą i imbirem. Po kilku minutach dodaj orzechy.
Krok 4
Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i wymieszaj z zawartością patelni. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut.
Krok 5
Tuż przed podaniem, dodaj pozostały sok z pomarańczy, wykrojone cząstki owocu i posiekaną natkę kolendry.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl