Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso z kurczaka pokrój w paski, cebule pokrój w piórka, natomiast imbir obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę kolendry posiekaj.
|
Krok 2 |
Pomarańcze obierz, odkrawając skórę dookoła. Wytnij z pomiędzy włókien „filety”, a z reszty wyciśnij sok. |
Krok 3 |
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż kurczaka razem z cebulą i imbirem.
Po kilku minutach dodaj orzechy. |
Krok 4 |
Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i wymieszaj z zawartością patelni. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut. |
Krok 5 |
Tuż przed podaniem, dodaj pozostały sok z pomarańczy, wykrojone cząstki owocu i posiekaną natkę kolendry. |