Kurczak w porach i sosie curry
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 500 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
  • por - 1 sztuka
  • śmietana - 250 mililitrów
  • Curry Knorr - 2 łyżeczki
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 0.5 łyżeczek
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś z kurczaka w małe paski, por posiekaj w krążki.
  2. Przypraw mięso przyprawą Knorr, dodaj rozmaryn oraz polej sokiem z cytryny.
  3. Ułóż w żaroodpornym naczyniu kurczaka, posiekany por. Zalej śmietaną, dodaj curry i dobrze wymieszaj. Naczynie przykryj i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Kurczaka podaj z ryżem lub ugotowaną soczewicą.