|
Składniki | ||
seler | 0.5 sztuk | |
marchew | 1 sztuka | |
mąka | 1 łyżka | |
masło | 2 łyżki | |
szpinak | 0.5 kilogramów | |
słodka śmietana | 2 łyżki | |
pietruszka korzeń | 1 sztuka | |
młody kurczak | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą. |
Krok 2 |
Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj. |
Krok 3 |
Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak. |
Krok 4 |
Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką. |
Krok 5 |
Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut. |
Autor: pasibrzuch |