Kurczak w potrawce szpinakowej

0


Łatwe


0 min.


3 os.

Składniki
seler0.5 sztuk
marchew1 sztuka
mąka1 łyżka
masło2 łyżki
szpinak0.5 kilogramów
słodka śmietana2 łyżki
pietruszka korzeń1 sztuka
młody kurczak1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.
Krok 2
Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.
Krok 4
Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.
Krok 5
Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl