| |||||||||
| Składniki | ||
| seler | 0.5 sztuk | |
| marchew | 1 sztuka | |
| mąka | 1 łyżka | |
| masło | 2 łyżki | |
| szpinak | 0.5 kilogramów | |
| słodka śmietana | 2 łyżki | |
| pietruszka korzeń | 1 sztuka | |
| młody kurczak | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą. |
| Krok 2 |
| Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj. |
| Krok 3 |
| Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak. |
| Krok 4 |
| Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką. |
| Krok 5 |
| Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut. |
| Autor: pasibrzuch |