Kurczak w potrawce z grzybów

29


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
cebula200 gramów
Sos grzybowy Knorr1 opakowanie
ząbek czosnku1 sztuka
olej roślinny30 mililitrów
majeranek1 szczypta
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Grzyby boczniaki200 gramów
śmietana200 gramów
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, cebule i grzyby pokrój w plastry
Krok 2
W odpowiedniej wielkości garnku podsmaż kurczaka, cebule i grzyby, dodaj śmietanę wymieszaną z Sosem grzybowym Knorr i 100 mililitrami zimnej wody.
Krok 3
Całość zagotuj, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut, na koniec dopraw do smaku. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z ugotowanym makaronem lub kaszą.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl