|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 400 gramów | |
cebula | 200 gramów | |
Sos grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
olej roślinny | 30 mililitrów | |
majeranek | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
Grzyby boczniaki | 200 gramów | |
śmietana | 200 gramów | |
woda | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, cebule i grzyby pokrój w plastry |
Krok 2 |
W odpowiedniej wielkości garnku podsmaż kurczaka, cebule i grzyby, dodaj śmietanę wymieszaną z Sosem grzybowym Knorr i 100 mililitrami zimnej wody. |
Krok 3 |
Całość zagotuj, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut, na koniec dopraw do smaku. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z ugotowanym makaronem lub kaszą. |
Autor: Piotr Murawski |