| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 400 gramów | |
| cebula | 200 gramów | |
| Sos grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| olej roślinny | 30 mililitrów | |
| majeranek | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| Grzyby boczniaki | 200 gramów | |
| śmietana | 200 gramów | |
| woda | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, cebule i grzyby pokrój w plastry |
| Krok 2 |
| W odpowiedniej wielkości garnku podsmaż kurczaka, cebule i grzyby, dodaj śmietanę wymieszaną z Sosem grzybowym Knorr i 100 mililitrami zimnej wody. |
| Krok 3 |
| Całość zagotuj, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut, na koniec dopraw do smaku. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z ugotowanym makaronem lub kaszą. |
| Autor: Piotr Murawski |