Kurczak w potrawce z grzybów
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • Sos grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Grzyby boczniaki - 200 gramów
  • śmietana - 200 gramów
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, cebule i grzyby pokrój w plastry
  2. W odpowiedniej wielkości garnku podsmaż kurczaka, cebule i grzyby, dodaj śmietanę wymieszaną z Sosem grzybowym Knorr i 100 mililitrami zimnej wody.
  3. Całość zagotuj, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut, na koniec dopraw do smaku. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z ugotowanym makaronem lub kaszą.