Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi kurczaka - 2 sztuki
  • pieczarki - 100 gramów
  • Makaron chow main - 1 opakowanie
  • szczypior - 1 pęczek
  • ser lazur - 50 gramów
  • śmietana 18 % - 300 mililitrów
  • olej - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Piersi pokroić w kostkę, cebule i pieczarki również. Na patelni rozgrzać olej, dac piersi, posypać pieprzem, solą, przyprawą delikat, smażyć chwilę, następnie dodać cebule i pieczarki,posypać minikosteczką czosnkową. Smażyć kilka minut.
  2. Dodać śmietanę i ser lazur, mieszać aż ser się roztopi. Przyprawić do smaku.
  3. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Porcję wyjąć na talerz, polać sosem z mięsem i posypać posiekanym szczypiorem.