Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • upieczone udko z kurczaka - 2 sztuki
  • upieczone podudzie z kurczaka - 2 sztuki
  • pieczarki duże - 6 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • papryka czerwona - 2 szczypty
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Umyte pieczarki kroimy w plastry i dusimy na 1 łyżce oleju, posypujemy je 1 płaską łyżeczką Przyprawy Delikat Knorr - moc koperku i pietruszki i podlewamy je niewielką ilością wrzącej wody.
  2. Do pieczarek dodajemy wcześniej upieczone pałki i podudzia kurczaka, dodajemy 100 ml wrzącej wody, doprawiamy czerwoną papryką i chwilkę dusimy.
  3. Do całości dodajemy całe opakowanie Śmietanowo-grzybowego sosu Knorr i dusimy na małym ogniu 10 minut. Mięso wraz sosem z pieczarkami przekładamy na talerz, dekorujemy świeżą natką pietruszki i pomidorkiem koktajlowym.