Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z kurczaka obierz z błon, podziel na kilka części, a następnie pokrój w niewielką kostkę. W osobnym garnku ugotuj wybrany dodatek do potrawy np. większych rozmiarów makaron (kokardki, tagliatelle) albo biały ryż, zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju (około 1 łyżki). Gdy tłuszcz będzie wrzący, przełóż kurczaka i często obracając, podsmaż na złoto z każdej strony. |
Krok 2 |
Do kubka lub miseczki wsyp całą zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr, dodaj 150 ml wody oraz śmietanę, a całość dokładnie wymieszaj, dbając o to, by nie pozostały żadne grudki. |
Krok 3 |
Powstały sos przelej do usmażonego filetu, rozprowadzając go równomiernie łyżką po całej zawartości patelni. Danie gotuj powoli i na małej mocy palnika, często mieszając, tak długo aż sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji. |