Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

56


Łatwe


20 min.


3 os.

Składniki
pierś z kurczaka 300 gramów
śmietana 18%150 mililitrów
olej do smażenia1 łyżka
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym1 opakowanie
woda150 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka obierz z błon, podziel na kilka części, a następnie pokrój w niewielką kostkę. W osobnym garnku ugotuj wybrany dodatek do potrawy np. większych rozmiarów makaron (kokardki, tagliatelle) albo biały ryż, zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju (około 1 łyżki). Gdy tłuszcz będzie wrzący, przełóż kurczaka i często obracając, podsmaż na złoto z każdej strony.
Krok 2
Do kubka lub miseczki wsyp całą zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr, dodaj 150 ml wody oraz śmietanę, a całość dokładnie wymieszaj, dbając o to, by nie pozostały żadne grudki.
Krok 3
Powstały sos przelej do usmażonego filetu, rozprowadzając go równomiernie łyżką po całej zawartości patelni. Danie gotuj powoli i na małej mocy palnika, często mieszając, tak długo aż sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl