Kurczak w sosie tajskim

0


Średnie


0 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
suszone grzyby50 gramów
kolendra1 łyżeczka
imbir1 łyżeczka
oliwa
ocet jabłkowy
Rosół z kury Knorr1 szklanka
czosnek ząbek1 sztuka
chilli1 łyżeczka
piwo0.2 szklanek
Kurczak w sosie tajskim1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie.
Krok 2
Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr.
Krok 3
Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka.
Krok 4
Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego.
Krok 5
Duś przez godzinę.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl