Kurczak w sosie tajskim

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1 szklanka
  • cebula - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 50 gramów
  • kolendra - 1 łyżeczka
  • imbir - 1 łyżeczka
  • oliwa
  • ocet jabłkowy
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • chilli - 1 łyżeczka
  • piwo - 0.2 szklanek
  • Kurczak w sosie tajskim - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie.
  2. Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr.
  3. Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka.
  4. Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego.
  5. Duś przez godzinę.