|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
suszone grzyby | 50 gramów | |
kolendra | 1 łyżeczka | |
imbir | 1 łyżeczka | |
oliwa | ||
ocet jabłkowy | ||
Rosół z kury Knorr | 1 szklanka | |
czosnek ząbek | 1 sztuka | |
chilli | 1 łyżeczka | |
piwo | 0.2 szklanek | |
Kurczak w sosie tajskim | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie. |
Krok 2 |
Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr. |
Krok 3 |
Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka. |
Krok 4 |
Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego. |
Krok 5 |
Duś przez godzinę. |
Autor: pasibrzuch |