| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| suszone grzyby | 50 gramów | |
| kolendra | 1 łyżeczka | |
| imbir | 1 łyżeczka | |
| oliwa | ||
| ocet jabłkowy | ||
| Rosół z kury Knorr | 1 szklanka | |
| czosnek ząbek | 1 sztuka | |
| chilli | 1 łyżeczka | |
| piwo | 0.2 szklanek | |
| Kurczak w sosie tajskim | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie. |
| Krok 2 |
| Ugotuj mięso z kurczaka, oddziel od kości, zalej bulionem Knorr. |
| Krok 3 |
| Cebulę posiekaj, dodaj do kurczaka. Ugotowane grzyby pokrój w paseczki. Dodaj wraz z piwem i połową łyżeczki przypraw do kurczaka. |
| Krok 4 |
| Dopraw 2 łyżkami octu jabłkowego. |
| Krok 5 |
| Duś przez godzinę. |
| Autor: pasibrzuch |