| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| majeranek | 1 szczypta | |
| olej | 2 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| śmietana | 1 opakowanie | |
| sól | 1 szczypta | |
| mąka | 1 łyżka | |
| masło | 1 łyżka | |
| szczypiorek | 2 łyżki | |
| czosnek ząbki | 2 sztuki | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| kukurydza | 1 opakowanie | |
| filet z kurczaka | 4 sztuki | |
| przyprawa do kurczaka | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju. |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, dodaj do cebuli, oprósz solą i pieprzem. Smaż 10 minut. |
| Krok 3 |
| Wlej wodę, dodaj Rosół z kury Knorr i duś 15 minut. |
| Krok 4 |
| Po tym czasie dodaj osączoną kukurydzę, majeranek, posiekany szczypiorek, masło a także mąkę wymieszaną ze śmietaną. Zagotuj i podawaj z ryżem. |
| Autor: pasibrzuch |