Przygotowanie |
Krok 1 |
Drobno posiekaj pora. Połącz go z białym i żółtym serem. Całość dopraw do smaku szczyptą kminku i rozdrobnionym czosnkiem. |
Krok 2 |
Pałki umyj. Usuń ze środka kość, pozostawiając jednak jej górną część. |
Krok 3 |
Pałki napełnij farszem, naciągnij skórkę i zepnij ją wykałaczką.
|
Krok 4 |
Tak przygotowane nóżki umieść w rękawie do pieczenia i oprósz Przyprawą Knorr. Przyprawę i koncentrat pomidorowy dokładnie rozprowadź po mięsie.
|
Krok 5 |
Torebkę zamknij. Całość umieść w nagrzanym do 190 °C piekarniku na 45 minut.
Farsz z kurczaka możesz wzbogacić np. pokrojoną suszoną śliwką, a do sosu dodając łyżkę octu balsamicznego.
Razem z kurczakiem możesz upiec pokrojone warzywa, np. cukinię, paprykę i cebulę. |