Kurczak w ziołach z woreczkiem

5


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pałki z kurczaka8 sztuk
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
biała część pora 1 sztuka
ser biały tłusty100 gramów
ser żółty tarty100 gramów
koncentrat pomidorowy2 łyżki
ząbek czosnku do smaku
kmin rzymski1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Drobno posiekaj pora. Połącz go z białym i żółtym serem. Całość dopraw do smaku szczyptą kminku i rozdrobnionym czosnkiem.
Krok 2
Pałki umyj. Usuń ze środka kość, pozostawiając jednak jej górną część.
Krok 3
Pałki napełnij farszem, naciągnij skórkę i zepnij ją wykałaczką.
Krok 4
Tak przygotowane nóżki umieść w rękawie do pieczenia i oprósz Przyprawą Knorr. Przyprawę i koncentrat pomidorowy dokładnie rozprowadź po mięsie.
Krok 5
Torebkę zamknij. Całość umieść w nagrzanym do 190 °C piekarniku na 45 minut. Farsz z kurczaka możesz wzbogacić np. pokrojoną suszoną śliwką, a do sosu dodając łyżkę octu balsamicznego. Razem z kurczakiem możesz upiec pokrojone warzywa, np. cukinię, paprykę i cebulę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl