|
Składniki | ||
uda z kurczaka bez kości i skóry | 400 gramów | |
Fix Chili con carne Knorr | 1 opakowanie | |
czerwona papryka | 260 gramów | |
pieczarki | 250 gramów | |
cebula | 80 gramów | |
krojone pomidory z puszki | 200 gramów | |
woda | 300 mililitrów | |
czosnek | 20 gramów | |
Opcjonalnie: | ||
natka pietruszki do przybrania | 1 garść |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę i dopraw szczyptą soli. Podsmaż w rondlu. |
Krok 2 |
Cebulę, paprykę i czosnek pokrój w podobną kostkę, pieczarki w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Całość smaż 2 - 3 minuty. |
Krok 3 |
Dodaj pomidory, wlej wodę i dodaj Fix Chili Con Carne Knorr. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |