| |||||||||
| Składniki | ||
| uda z kurczaka bez kości i skóry | 400 gramów | |
| Fix Chili con carne Knorr | 1 opakowanie | |
| czerwona papryka | 260 gramów | |
| pieczarki | 250 gramów | |
| cebula | 80 gramów | |
| krojone pomidory z puszki | 200 gramów | |
| woda | 300 mililitrów | |
| czosnek | 20 gramów | |
| Opcjonalnie: | ||
| natka pietruszki do przybrania | 1 garść |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę i dopraw szczyptą soli. Podsmaż w rondlu. |
| Krok 2 |
| Cebulę, paprykę i czosnek pokrój w podobną kostkę, pieczarki w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Całość smaż 2 - 3 minuty. |
| Krok 3 |
| Dodaj pomidory, wlej wodę i dodaj Fix Chili Con Carne Knorr. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |