Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety pokrój w mniejsze kawałki, rozbij lekko tłuczkiem i przełóż do miski. Mięso dopraw przyprawą Knorr i dodaj sherry. Wymieszaj i odstaw na 30 minut. |
Krok 2 |
W tym czasie przygotuj sos cytrynowy: plasterki ananasa pokrój w drobną kosteczkę. Chilli posiekaj. Na tarce zetrzyj imbir i skórkę z cytryny. |
Krok 3 |
Wymieszaj mleko z odrobiną wody, dodaj Fix Knorr i pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj i zagotuj sos. |
Krok 4 |
Do bułki tartej dodaj sezam, roztrzep jajko. Kurczaka zanurzaj w jajku i bułce tartej. |
Krok 5 |
Następnie smaż na rozgrzanym wcześniej oleju, aż nabierze złotego koloru. Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. |
Krok 6 |
Gotowe kawałki kurczaka pokrój w paski, ułóż na talerzu i podawaj z sosem. Możesz je udekorować plasterkami ananasa. |