|
Składniki | ||
piersi z kurczaka | 400 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
różyczki brokułu | 200 gramów | |
dowolne orzechy | 3 łyżki | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 3 łyżki | |
mąka ziemniaczana lub kukurydziana | 1 łyżka | |
cebula | 1 sztuka | |
olej roślinny | 3 łyżki | |
woda | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój na kawałki. Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj kurczaka. Oprósz go mąką ziemniaczaną, a następnie obsmaż na złoty kolor na patelni razem z cebulą pokrojoną w półplastry. |
Krok 2 |
Dodaj 100 ml wody, Ketchup Hellmann’s Pikantny, orzechy oraz blanszowane brokuły. |
Krok 3 |
Całość gotuj 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Tak przygotowanego kurczaka możesz doprawić szczyptą imbiru i kilkoma łyżkami sosu sojowego. |
Autor: Piotr Murawski |