Kurczak z brokułami

22


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka400 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
różyczki brokułu200 gramów
dowolne orzechy3 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny3 łyżki
mąka ziemniaczana lub kukurydziana1 łyżka
cebula1 sztuka
olej roślinny3 łyżki
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój na kawałki. Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj kurczaka. Oprósz go mąką ziemniaczaną, a następnie obsmaż na złoty kolor na patelni razem z cebulą pokrojoną w półplastry.
Krok 2
Dodaj 100 ml wody, Ketchup Hellmann’s Pikantny, orzechy oraz blanszowane brokuły.
Krok 3
Całość gotuj 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Tak przygotowanego kurczaka możesz doprawić szczyptą imbiru i kilkoma łyżkami sosu sojowego.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl