| |||||||||
| Składniki | ||
| piersi z kurczaka | 400 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| różyczki brokułu | 200 gramów | |
| dowolne orzechy | 3 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 3 łyżki | |
| mąka ziemniaczana lub kukurydziana | 1 łyżka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| olej roślinny | 3 łyżki | |
| woda | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój na kawałki. Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj kurczaka. Oprósz go mąką ziemniaczaną, a następnie obsmaż na złoty kolor na patelni razem z cebulą pokrojoną w półplastry. |
| Krok 2 |
| Dodaj 100 ml wody, Ketchup Hellmann’s Pikantny, orzechy oraz blanszowane brokuły. |
| Krok 3 |
| Całość gotuj 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Tak przygotowanego kurczaka możesz doprawić szczyptą imbiru i kilkoma łyżkami sosu sojowego. |
| Autor: Piotr Murawski |