Kurczak z brokułami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 400 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • różyczki brokułu - 200 gramów
  • dowolne orzechy - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana lub kukurydziana - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • olej roślinny - 3 łyżki
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na kawałki. Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj kurczaka. Oprósz go mąką ziemniaczaną, a następnie obsmaż na złoty kolor na patelni razem z cebulą pokrojoną w półplastry.
  2. Dodaj 100 ml wody, Ketchup Hellmann’s Pikantny, orzechy oraz blanszowane brokuły.
  3. Całość gotuj 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Tak przygotowanego kurczaka możesz doprawić szczyptą imbiru i kilkoma łyżkami sosu sojowego.