Kurczak z brukselką

26


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
filet z kurczaka 200 gramów
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 opakowanie
ryż200 gramów
świeża brukselka200 gramów
Oregano z Turcji Knorr1 szczypta
olej1 łyżka
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Opłucz brukselkę i podziel na pojedyncze listki. Gotuj 3 minuty w osolonej wodzie, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Pokrój kurczaka w paski. Podsmaż przez 5 minut na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Fix Schab a' la Stroganoff rozmieszaj w 300 mililitrach zimnej wody. Dodaj do kurczaka i gotuj 10 minut.
Krok 4
Pod koniec dodaj przygotowaną brukselkę i wymieszaj. Podawaj danie np. z ryżem, oprószone oregano.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl