Kurczak z brukselką
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 200 gramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • ryż - 200 gramów
  • świeża brukselka - 200 gramów
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz brukselkę i podziel na pojedyncze listki. Gotuj 3 minuty w osolonej wodzie, odcedź i przelej zimną wodą.
  2. Pokrój kurczaka w paski. Podsmaż przez 5 minut na rozgrzanym oleju.
  3. Fix Schab a' la Stroganoff rozmieszaj w 300 mililitrach zimnej wody. Dodaj do kurczaka i gotuj 10 minut.
  4. Pod koniec dodaj przygotowaną brukselkę i wymieszaj. Podawaj danie np. z ryżem, oprószone oregano.