|
Składniki | ||
udka z kurczaka bez skóry i kości | 600 gramów | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
wrząca woda | 250 mililitrów | |
cytryna | 1 sztuka | |
śmietana 30% | 80 mililitrów | |
płynny miód | 1 łyżeczka | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
tymianek suszony | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej olej w rondlu i smaż kurczaka, aż lekko zbrązowieje. Dopraw szczyptą soli. |
Krok 2 |
Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i smaż jeszcze 1 minutę. |
Krok 3 |
Wlej gorącą wodę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i tymianek Knorr. Całość duś pod przykryciem ok. 15 minut. |
Krok 4 |
Wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut pod przykryciem. |
Krok 5 |
Cytrynę pokrój w cienkie plastry i wraz z miodem dodaj do potrawy. Duś jeszcze 5 minut bez przykrycia. |
Autor: przepisy.pl |