| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka bez skóry i kości | 600 gramów | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| wrząca woda | 250 mililitrów | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| śmietana 30% | 80 mililitrów | |
| płynny miód | 1 łyżeczka | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| tymianek suszony | 1 łyżeczka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Rozgrzej olej w rondlu i smaż kurczaka, aż lekko zbrązowieje. Dopraw szczyptą soli. | 
| Krok 2 | 
| Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i smaż jeszcze 1 minutę. | 
| Krok 3 | 
| Wlej gorącą wodę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i tymianek Knorr. Całość duś pod przykryciem ok. 15 minut. | 
| Krok 4 | 
| Wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut pod przykryciem. | 
| Krok 5 | 
| Cytrynę pokrój w cienkie plastry i wraz z miodem dodaj do potrawy. Duś jeszcze 5 minut bez przykrycia. | 
| Autor: przepisy.pl   |