Kurczak z cytryną - VIDEO

16


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka bez skóry i kości600 gramów
ząbek czosnku2 sztuki
wrząca woda250 mililitrów
cytryna1 sztuka
śmietana 30%80 mililitrów
płynny miód1 łyżeczka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
tymianek suszony1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej w rondlu i smaż kurczaka, aż lekko zbrązowieje. Dopraw szczyptą soli.
Krok 2
Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 3
Wlej gorącą wodę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i tymianek Knorr. Całość duś pod przykryciem ok. 15 minut.
Krok 4
Wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut pod przykryciem.
Krok 5
Cytrynę pokrój w cienkie plastry i wraz z miodem dodaj do potrawy. Duś jeszcze 5 minut bez przykrycia.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl