Kurczak z grilla z papryką i ananasem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka z grilla Knorr - 1 opakowanie
  • ananas świeży - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • sos sweet chilli - 80 mililitrów
  • kolendra świeża - 1 pęczek
  • wędzona słodka papryka w proszku - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • patyki drewniane do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. Piersi kurczaka, paprykę i ananasa pokrój w kostkę 3x3 cm. Kolendrę pokrój drobno, a patyki namocz w wodzie.
  2. Przyprawę Knorr rozmieszaj z oliwą i wędzoną papryką. Do przygotowanej marynaty włóż pokrojone mięso i wymieszaj. Odstaw na 15 minut.
  3. Po tym czasie wszystkie składniki nabij na przemian na drewniane patyki.
  4. Ułóż je na ruszcie rozgrzanego grilla i smaż przez 15 minut, obracając co chwilę. Gotowe szaszłyki wyłóż na półmisek, polej sosem sweet chilli i posyp pokrojoną kolendrą. Podawaj z sałatą i grzankami czosnkowymi.