Kurczak z jabłkami

25


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi kurczaka500 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr15 gramów
Jabłka czerwone2 sztuki
bulion drobiowy500 mililitrów
musztarda2 łyżki
czerwone wino1 łyżka
syrop klonowy1 łyżka
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż z obu stron.
Krok 3
W rondelku wymieszaj wino, syrop, musztardę i bulion. Zagotuj.
Krok 4
Dodaj pokrojone na plasterki jabłka i duś przez minutę.
Krok 5
Sos przelej do kurczaka i duś, aż mięso będzie ciepłe. Podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl