|
Składniki | ||
olej | 2 łyżki | |
czerwone wino | 1 łyżka | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 15 gramów | |
musztarda | 2 łyżki | |
syrop klonowy | 1 łyżka | |
bulion drobiowy | 500 mililitrów | |
piersi kurczaka | 500 gramów | |
Jabłka czerwone | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż z obu stron. |
Krok 3 |
W rondelku wymieszaj wino, syrop, musztardę i bulion. Zagotuj. |
Krok 4 |
Dodaj pokrojone na plasterki jabłka i duś przez minutę. |
Krok 5 |
Sos przelej do kurczaka i duś, aż mięso będzie ciepłe. Podawaj z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |