| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 2 łyżki | |
| czerwone wino | 1 łyżka | |
| Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 15 gramów | |
| musztarda | 2 łyżki | |
| syrop klonowy | 1 łyżka | |
| bulion drobiowy | 500 mililitrów | |
| piersi kurczaka | 500 gramów | |
| Jabłka czerwone | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż z obu stron. |
| Krok 3 |
| W rondelku wymieszaj wino, syrop, musztardę i bulion. Zagotuj. |
| Krok 4 |
| Dodaj pokrojone na plasterki jabłka i duś przez minutę. |
| Krok 5 |
| Sos przelej do kurczaka i duś, aż mięso będzie ciepłe. Podawaj z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |