Kurczak z jabłkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi kurczaka - 500 gramów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 15 gramów
  • Jabłka czerwone - 2 sztuki
  • bulion drobiowy - 500 mililitrów
  • musztarda - 2 łyżki
  • czerwone wino - 1 łyżka
  • syrop klonowy - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż z obu stron.
  3. W rondelku wymieszaj wino, syrop, musztardę i bulion. Zagotuj.
  4. Dodaj pokrojone na plasterki jabłka i duś przez minutę.
  5. Sos przelej do kurczaka i duś, aż mięso będzie ciepłe. Podawaj z ryżem.