Kurczak z makaronem ryżowym, sosem jogurtowym i pietruszką

0


Średnie


45 min.


3 os.

Składniki
makaron ryżowy200 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
olej z pestek winogron3 łyżki
jogurt grecki150 mililitrów
bulion warzywny150 mililitrów
siekana natka pietruszki 2 łyżki
mięso z udek kurczaka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso z 2 udek kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. W misce przygotowujemy marynatę z oleju, kostki rosołowej Knorr i mini kostki - pietruszka Knorr, rozkruszamy kostki, mieszamy i wkładamy do miski pokrojone mięso, dokładnie mieszamy aż mięso pokryje się marynatą i wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię grillową, wykładamy na nią kurczaka i grillujemy po ok. 4 minut z każdej strony.
Krok 3
W między czasie przygotowujemy ryżowy makaron, którego nie gotujemy tylko zalewamy wrzątkiem, w którym leży 3 minuty, następnie go odcedzamy na durszlaku i dodajemy do kurczaka, posypujemy to siekaną natką pietruszki. Hartujemy jogurt grecki wrzącą zupą jarzynową i wlewamy na patelnię z kurczakiem i makaronem, doprowadzamy do wrzenia i chwilkę gotujemy, makaron z kurczakiem przekładamy na talerze, dekorujemy natką.
Autor: straga.pl StragaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl