|
Składniki | ||
olej | ||
mango | 1 sztuka | |
mleko kokosowe | 200 mililitrów | |
zielona papryczka chilli | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
makaron ryżowy | 200 gramów | |
bazylia | ||
grzybki shiitake | 4 sztuki | |
sos śliwkowy | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Czosnek i papryczkę pokrój w plasterki. Podsmaż na oleju. |
Krok 2 |
Kurczaka pokrój w plastry i dodaj do czosnku. Podsmażaj 3 minuty. |
Krok 3 |
Wlej sos śliwkowy i dalej smaż, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje. |
Krok 4 |
Obierz mangi i pokrój w kostkę. Grzybki pokrój w cienkie plastry. Dodaj do dania. |
Krok 5 |
Smaż przez 1 - 2 minuty, wlej mleko kokosowe i duś, do czasu gdy część płynu wyparuje i zostanie gęsty, aromatyczny sos. |
Krok 6 |
Ugotuj makaron i dodaj do gotowego sosu. |
Autor: pasibrzuch |