Kurczak z panierką o smaku kebaba

12


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
pierś z kurczaka 4 sztuki
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr1 opakowanie
jajka do panierowania2 sztuki
bułka tarta10 dekagramów
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj 4 porcje mięsa, rozbij je delikatnie tłuczkiem.
Krok 2
Kurczaka oprósz Fixem Knorr. Zamocz każdą porcję mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając ręką.
Krok 3
Smaż, aż panierka nabierze rumianego koloru. Mniejszą saszetkę przyprawy Kebab z sosem czosnkowym Knorr możesz wykorzystać do przygotowania dipu lub sosu do sałaty.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl