| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 4 sztuki | |
| Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr | 1 opakowanie | |
| jajka do panierowania | 2 sztuki | |
| bułka tarta | 10 dekagramów | |
| olej | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj 4 porcje mięsa, rozbij je delikatnie tłuczkiem. |
| Krok 2 |
| Kurczaka oprósz Fixem Knorr. Zamocz każdą porcję mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając ręką. |
| Krok 3 |
| Smaż, aż panierka nabierze rumianego koloru. Mniejszą saszetkę przyprawy Kebab z sosem czosnkowym Knorr możesz wykorzystać do przygotowania dipu lub sosu do sałaty. |
| Autor: Piotr Murawski |