Kurczak z papryką i chorizo
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 500 gramów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
  • kiełbasa chorizo - 100 gramów
  • papryki - 3 sztuki
  • pomarańcza - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso i kiełbasę chorizo pokrój w drobną kostkę, a oczyszczoną paprykę w cienkie paski.
  2. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok z połowy. Szczypiorek drobno posiekaj.
  3. Wymieszaj mięso, chorizo z papryką, skórką i sokiem z pomarańczy oraz 2/3 szczypiorku. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, dopraw Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
  4. Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oliwy. Smaż mieszankę porcjami, na patelni, około 7 minut z każdej strony, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Podawaj posypane resztą szczypiorku.