Kurczak z papryką i chorizo

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 500 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
kiełbasa chorizo100 gramów
papryki3 sztuki
pomarańcza1 sztuka
szczypiorek1 pęczek
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso i kiełbasę chorizo pokrój w drobną kostkę, a oczyszczoną paprykę w cienkie paski.
Krok 2
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok z połowy. Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj mięso, chorizo z papryką, skórką i sokiem z pomarańczy oraz 2/3 szczypiorku. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, dopraw Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 4
Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oliwy. Smaż mieszankę porcjami, na patelni, około 7 minut z każdej strony, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Podawaj posypane resztą szczypiorku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl