| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi pokrój na kosteczki. Dymki posiekaj, a następnie rozgnieć z imbirem. |
| Krok 2 |
| Papryczki przepołów, usuń nasiona i pokrój na kawałki. Na rozgrzany olej wrzuć ziarna pieprzu i chwilę podgrzewaj, dodaj papryczki i smaż, aż staną się czarne. |
| Krok 3 |
| Następnie wlej szklankę wody, dodaj cukier, pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę wina oraz bulionetkę Knorr. |
| Krok 4 |
| Do miseczki wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę wina oraz wrzuć dymkę z imbirem. Wszystko wymieszaj i włóż kurczaka. Odstaw na 15 minut. |
| Krok 5 |
| Teraz dodaj kurczaka i podsmaż go. |
| Krok 6 |
| Wymieszaj, a gdy doprowadzisz do wrzenia, to zmniejsz płomień i gotuj przez 5 minut. Kurczaka ułóż na ryżu i polej olejem sezamowym. |