Kurczak z pomidorami i mozzarellą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 1 kilogram
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • suszone pomidory - 8 sztuk
  • mozzarella - 1 sztuka
  • kilka listków świeżej bazylii
  • oliwa po suszonych pomidorach - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
  3. Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.
  4. Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.
  5. Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann’s Łagodny.