Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.
|
Krok 2 |
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
|
Krok 3 |
Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.
|
Krok 4 |
Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.
|
Krok 5 |
Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann’s Łagodny. |