Kurczak z pomidorami i mozzarellą

10


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka1 kilogram
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
suszone pomidory8 sztuk
mozzarella1 sztuka
kilka listków świeżej bazylii5 sztuk
oliwa po suszonych pomidorach100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.
Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.
Krok 5
Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann’s Łagodny.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl