Kurczak z porem i pieczarkami

Składniki:

  • olej - 2 łyżki
  • por - 2 sztuki
  • pieczarki - 300 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • pieprz cayenne - 1 łyżeczka
  • pieprz czarny - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.
  3. Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.
  4. Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.
  5. Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.
  6. Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.
  7. Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.