Kurczak z ryżem z Krzywonosi

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
ryż torebka2 sztuki
pierś z kurczka2 sztuki
cebula2 sztuki
papryka czerwona0.5 sztuk
papryka zielona0.5 sztuk
papryka żółta0.5 sztuk
pieczarki10 sztuk
Sos słodko-kwaśny Knorr1 opakowanie
pędy bambusa0.5 szklanek
sos chilli1 łyżeczka
oliwa z oliwek200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj i odstaw.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój na cienkie paski.
Krok 3
W woku rozgrzej oliwę i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa. Smaż ok. 7 minut, często mieszając, po czym wyjmij warzywa i odstaw.
Krok 4
Pieczarki pokrój w półksiężyce i podsmaż ok. 6 minut.
Krok 5
Kurczaka pokrój na małe paski i wrzuć do pieczarek. Smaż kolejne 10 minut uważając, aby się nie przypalił.
Krok 6
Do woka ponownie wrzuć cebulę i papryki oraz wlej sos w słoiku Knorr oraz sos chilli. Całość zagotuj i podawaj z ryżem posypane pędami bambusa.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl