Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj i odstaw. |
Krok 2 |
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój na cienkie paski. |
Krok 3 |
W woku rozgrzej oliwę i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa. Smaż ok. 7 minut, często mieszając, po czym wyjmij warzywa i odstaw. |
Krok 4 |
Pieczarki pokrój w półksiężyce i podsmaż ok. 6 minut. |
Krok 5 |
Kurczaka pokrój na małe paski i wrzuć do pieczarek. Smaż kolejne 10 minut uważając, aby się nie przypalił. |
Krok 6 |
Do woka ponownie wrzuć cebulę i papryki oraz wlej sos w słoiku Knorr oraz sos chilli. Całość zagotuj i podawaj z ryżem posypane pędami bambusa. |