Kurczak z sosem pomarańczowym z chili

11


Łatwe


40 min.


5 os.

Składniki
pierś z kurczaka 5 sztuk
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr1 opakowanie
pomarańcze2 sztuki
papryczka chili1 sztuka
kolendra0.5 pęczków
sok pomarańczowy1 szklanka
olej4 łyżki
do podania biały ryż ugotowany na sypko
Przygotowanie
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.
Krok 2
Zetrzyj skórkę z dwóch pomarańczy, a następnie wyciśnij sok.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z olejem, łyżką soku pomarańczowego i otartymi skórkami. Następnie natrzyj mieszanką przypraw mięso.
Krok 4
Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.
Krok 5
W tym czasie oba rodzaje soku pomarańczowego gotuj w rondelku, aż połowa wyparuje.
Krok 6
Mięso połóż na talerzu. Cały sos, który powstał podczas smażenia, wlej do soku pomarańczowego i ponownie zagotuj.
Krok 7
Gotowym sosem polej mięso. Podawaj z białym ryżem ugotowanym na sypko. Na końcu posyp całe danie posiekanym chili i świeżą kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl