Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm. |
Krok 2 |
Zetrzyj skórkę z dwóch pomarańczy, a następnie wyciśnij sok. |
Krok 3 |
Fix Knorr wymieszaj z olejem, łyżką soku pomarańczowego i otartymi skórkami. Następnie natrzyj mieszanką przypraw mięso. |
Krok 4 |
Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas. |
Krok 5 |
W tym czasie oba rodzaje soku pomarańczowego gotuj w rondelku, aż połowa wyparuje. |
Krok 6 |
Mięso połóż na talerzu. Cały sos, który powstał podczas smażenia, wlej do soku pomarańczowego i ponownie zagotuj. |
Krok 7 |
Gotowym sosem polej mięso. Podawaj z białym ryżem ugotowanym na sypko. Na końcu posyp całe danie posiekanym chili i świeżą kolendrą. |