Kurczak z woka

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki
  • marchew - 2 sztuki
  • pieprz
  • pieczarki - 150 gramów
  • sól
  • cukier
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • piersi z kurczaka - 400 gramów
  • biała część pora - 100 gramów
  • puszka kukurydzy - 0.5 opakowań
  • wódka - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, odsącz, pokrój na nieduże płaty i przełóż do miski.
  2. Polej sosem sojowym i wódką.
  3. Dopraw solą, cukrem i pieprzem i odstaw na 30 minut.
  4. Marchewki obierz, umyj i pokrój w słupki.
  5. Grzyby oczyść i posiekaj.
  6. Pora, cebulę i cukinię umyj i pokrój w paski.
  7. W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, mięso i grzyby. Po 4 minutach dodaj resztę warzyw i smaż kolejne 3 minuty. Dopraw.