Kurczak zapiekany z porem

Składniki:

  • filet z kurczaka - 4 sztuki
  • por - 2 sztuki
  • ser zółty - 300 gramów
  • majonez - 8 łyżek
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • masło

Sposób przygotowania:

  1. Pory oczyść i pokrój wzdłuż na pół a potem w talarki (cienkie). Kurczaka pokrój na małe kotleciki które rozbij tłuczkiem i przypraw.
  2. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj masłem, wyłóż porem, na niego ułóż kotleciki i posyp Delikatem Knorr.
  3. Na górę posyp potarty na grubszych oczkach żółty ser. Na serze równo rozprowadź majonez. Całość zapiecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.