Kurczak ze szpinakiem

351


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 500 gramów
Rosół z kury Knorr2 sztuki
mrożony szpinak1 opakowanie
cebula1 sztuka
śmietana 22%200 mililitrów
żółty ser100 gramów
olej roślinny3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Piersi rozetnij wzdłuż na cienkie płaty, aby uzyskać 6 porcji. Jedną kostkę rosołową wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.
Krok 2
Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj odsączony szpinak, śmietanę i drugą kostkę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Do szpinaku można dodać odrobinę czosnku, a jeśli lubisz ostre smaki – szczyptę pieprzu cayenne.
Krok 3
Farsz nałóż na piersi kurczaka i posyp wszystko żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 °C przez 15 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl