|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 500 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
mrożony szpinak | 1 opakowanie | |
cebula | 1 sztuka | |
śmietana 22% | 200 mililitrów | |
żółty ser | 100 gramów | |
olej roślinny | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi rozetnij wzdłuż na cienkie płaty, aby uzyskać 6 porcji. Jedną kostkę rosołową wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. |
Krok 2 |
Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj odsączony szpinak, śmietanę i drugą kostkę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Do szpinaku można dodać odrobinę czosnku, a jeśli lubisz ostre smaki – szczyptę pieprzu cayenne. |
Krok 3 |
Farsz nałóż na piersi kurczaka i posyp wszystko żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 °C przez 15 minut. |
Autor: Piotr Murawski |