|
Składniki | ||
cebula | 5 sztuk | |
sól | ||
ząbki czosnku | 6 sztuk | |
kurczak | 2 sztuki | |
białe wytrawne wino | 2 szklanki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół. |
Krok 2 |
Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej. |
Krok 3 |
Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka. |
Krok 4 |
Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka. |
Krok 5 |
Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin. |
Krok 6 |
Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin. |
Krok 7 |
Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz. |
Autor: pasibrzuch |