Kurczęta „chorasco”

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
cebula5 sztuk
sól
ząbki czosnku6 sztuk
kurczak2 sztuki
białe wytrawne wino2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.
Krok 2
Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.
Krok 4
Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.
Krok 5
Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.
Krok 6
Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.
Krok 7
Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl