| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 5 sztuk | |
| sól | ||
| ząbki czosnku | 6 sztuk | |
| kurczak | 2 sztuki | |
| białe wytrawne wino | 2 szklanki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół. |
| Krok 2 |
| Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej. |
| Krok 3 |
| Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka. |
| Krok 4 |
| Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka. |
| Krok 5 |
| Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin. |
| Krok 6 |
| Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin. |
| Krok 7 |
| Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz. |
| Autor: pasibrzuch |