Kurczęta z rydzami

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1.5 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • śmietana - 2 łyżki
  • sól
  • mąka - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • oliwa - 3 łyżki
  • rydze - 200 gramów
  • młode kurczaki - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.
  2. Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.
  3. Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.
  4. Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.