| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| śmietana | 2 łyżki | |
| sól | ||
| mąka | 1 łyżka | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| Rosół z kury Knorr | 1.5 szklanek | |
| rydze | 200 gramów | |
| młode kurczaki | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu. |
| Krok 2 |
| Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś. |
| Krok 3 |
| Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą. |
| Krok 4 |
| Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę. |
| Autor: pasibrzuch |