|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | ||
śmietana | 2 łyżki | |
sól | ||
mąka | 1 łyżka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
oliwa | 3 łyżki | |
Rosół z kury Knorr | 1.5 szklanek | |
rydze | 200 gramów | |
młode kurczaki | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu. |
Krok 2 |
Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś. |
Krok 3 |
Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą. |
Krok 4 |
Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę. |
Autor: pasibrzuch |