Kurczęta z rydzami

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz
śmietana2 łyżki
sól
mąka1 łyżka
natka pietruszki1 pęczek
oliwa3 łyżki
Rosół z kury Knorr1.5 szklanek
rydze200 gramów
młode kurczaki2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.
Krok 2
Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.
Krok 3
Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.
Krok 4
Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl