Kurki z gorgonzolą
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kurki - 50 dekagramów
  • gorgonzola - 20 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę.
  3. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
  4. Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.
  5. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
  6. Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.
  7. Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.