| |||||||||
| Składniki | ||
| kurki | 50 dekagramów | |
| gorgonzola | 20 dekagramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzewamy oliwę. |
| Krok 3 |
| Cebulę obieramy i drobno siekamy. |
| Krok 4 |
| Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby. |
| Krok 5 |
| Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. |
| Krok 6 |
| Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu. |
| Krok 7 |
| Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku. |
| Autor: blue_megi blue_megi |