|
Składniki | ||
kurki | 50 dekagramów | |
gorgonzola | 20 dekagramów | |
cebula | 1 sztuka | |
oliwa | 2 łyżki | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzewamy oliwę. |
Krok 3 |
Cebulę obieramy i drobno siekamy. |
Krok 4 |
Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby. |
Krok 5 |
Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. |
Krok 6 |
Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu. |
Krok 7 |
Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku. |
Autor: blue_megi blue_megi |