Kurki z gorgonzolą

5


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
kurki50 dekagramów
gorgonzola20 dekagramów
cebula1 sztuka
oliwa2 łyżki
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Krok 3
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Krok 4
Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.
Krok 5
Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Krok 6
Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.
Krok 7
Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl