Kuskus z ciecierzycą i dynią
  • 35 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kuskus - 150 gramów
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • marynowana dynia - 100 gramów
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 0.5 łyżeczek
  • ciecierzyca - 1 puszka
  • zielona fasolka szparagowa - 100 gramów
  • limonka - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.
  2. Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.
  3. Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
  4. Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.
  5. Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.
  6. Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.