Kuskus z ciecierzycą i dynią

2


Łatwe


35 min.


2 os.

Składniki
kuskus150 gramów
oliwa z oliwek20 mililitrów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
ząbek czosnku2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
marynowana dynia100 gramów
suszony rozmaryn0.5 łyżeczek
ciecierzyca1 puszka
zielona fasolka szparagowa100 gramów
limonka1 sztuka
olej do smażenia2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.
Krok 3
Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Krok 4
Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 5
Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.
Krok 6
Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl