Kuskus z ciecierzycą i dynią

2


Łatwe


35 min.


2 os.

Składniki
kuskus150 gramów
oliwa z oliwek20 mililitrów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
ząbek czosnku2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
marynowana dynia100 gramów
Rozmaryn z Maroko Knorr0.5 łyżeczek
ciecierzyca1 puszka
zielona fasolka szparagowa100 gramów
limonka1 sztuka
olej do smażenia2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.
Krok 3
Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Krok 4
Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 5
Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.
Krok 6
Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl