| |||||||||
| Składniki | ||
| wołowina | 200 gramów | |
| Rosół wołowy Knorr | 2 sztuki | |
| Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 1 opakowanie | |
| woda-wrzątek | 1 litr | |
| posiekana cebula | 1 sztuka | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| przecier pomidorowy | 1 łyżka | |
| kapusta kiszona | 3 łyżki | |
| kminek | 0.5 łyżek | |
| papryka słodka | 1 szczypta | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| olej | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy. |
| Krok 2 |
| Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut. |
| Krok 3 |
| Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut. |
| Krok 4 |
| Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |