Kwaśnica na wołowinie

18


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina200 gramów
Rosół wołowy Knorr2 sztuki
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr1 opakowanie
woda-wrzątek1 litr
posiekana cebula1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
przecier pomidorowy1 łyżka
kapusta kiszona3 łyżki
kminek0.5 łyżek
papryka słodka1 szczypta
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.
Krok 2
Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut.
Krok 3
Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut.
Krok 4
Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl