|
Składniki | ||
wołowina | 200 gramów | |
Rosół wołowy Knorr | 2 sztuki | |
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 1 opakowanie | |
woda-wrzątek | 1 litr | |
posiekana cebula | 1 sztuka | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
przecier pomidorowy | 1 łyżka | |
kapusta kiszona | 3 łyżki | |
kminek | 0.5 łyżek | |
papryka słodka | 1 szczypta | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy. |
Krok 2 |
Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut. |
Krok 3 |
Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut. |
Krok 4 |
Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |