Kwaśnica na wołowinie
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 200 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr - 1 opakowanie
  • woda-wrzątek - 1 litr
  • posiekana cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 1 łyżka
  • kapusta kiszona - 3 łyżki
  • Kminek z Polski Knorr - 0.5 łyżek
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.
  2. Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut.
  3. Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut.
  4. Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.