Kwaśnica na wołowinie

15


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina200 gramów
Rosół wołowy Knorr2 sztuki
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr 1 opakowanie
woda-wrzątek1 litr
posiekana cebula1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
przecier pomidorowy1 łyżka
kapusta kiszona3 łyżki
Kminek z Polski Knorr0.5 łyżek
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 szczypta
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.
Krok 2
Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut.
Krok 3
Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut.
Krok 4
Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl