Kwaśnica z grzybami

Składniki:

  • kapusta kwaszona - 200 gramów
  • żeberka wieprzowe - 400 gramów
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 20 gramów
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 5 ziaren
  • woda - 2 litry

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść i wytnij porcje, wrzuć do wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i kilka grzybów, gotuj do zmięknięcia mięsa.
  2. Warzywa obierz, marchew zetrzyj na tarce, cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, kapustę przetnij kilka razy w celu rozdrobnienia i wypłucz.
  3. Do wywaru mięsnego dodaj kapustę i resztę grzybów, dopraw Delikatem Knorr i dodaj pieprz. Gotuj ok 20 min.
  4. Ziemniaki ugotuj oddzielnie i dodaj z cebulą i marchewka do zupy. Gotuj prze 10 min. Podawaj kwaśnicę z kawałkami mięsa.