Łaciate muffinki z tofii

64


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
mąka1.5 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier180 gramów
mleko0.5 szklanek
jajko2 sztuki
kakao1 łyżeczka
sól1 szczypta
cukierki toffi12 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Krok 2
Kasię rozpuść z cukrem, a następnie ostudź.
Krok 3
W misce wymieszaj jajka z mlekiem i solą.
Krok 4
Do przesianej z proszkiem do pieczenia i solą mąki dodaj mleko z jajami i rozpuszczoną Kasię.
Krok 5
Wszystko wymieszaj.
Krok 6
Powstałą masę podziel na dwie części.
Krok 7
Do jednej dodaj łyżeczkę kakao, do drugiej łyżeczkę mąki i każdą oddzielnie wymieszaj.
Krok 8
Formę do mufinek wyłóż papierowymi papilotkami.
Krok 9
Do każdej włóż po kilka łyżeczek każdej z mas i powtykaj w ciasto cukierki.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl