Łaciate muffinki z tofii
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • mąka - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 180 gramów
  • mleko - 0.5 szklanek
  • jajko - 2 sztuki
  • kakao - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • cukierki toffi - 12 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól.
  2. Kasię rozpuść z cukrem, a następnie ostudź.
  3. W misce wymieszaj jajka z mlekiem i solą.
  4. Do przesianej z proszkiem do pieczenia i solą mąki dodaj mleko z jajami i rozpuszczoną Kasię.
  5. Wszystko wymieszaj.
  6. Powstałą masę podziel na dwie części.
  7. Do jednej dodaj łyżeczkę kakao, do drugiej łyżeczkę mąki i każdą oddzielnie wymieszaj.
  8. Formę do mufinek wyłóż papierowymi papilotkami.
  9. Do każdej włóż po kilka łyżeczek każdej z mas i powtykaj w ciasto cukierki.