Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki i je zmiksuj. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć. |
Krok 2 |
Podłużną foremkę o wymiarach 18x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy. |
Krok 3 |
Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. Cały czas ubijając masę jajeczną, dodawaj ser, budyń i rozpuszczone masło. |
Krok 4 |
Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj, następnie odrywaj z niego spore kawałki i układaj je na masie serowej. |
Krok 5 |
Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 °C. |
Krok 6 |
Wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or. |