| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki i je zmiksuj. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć. |
| Krok 2 |
| Podłużną foremkę o wymiarach 18x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy. |
| Krok 3 |
| Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. Cały czas ubijając masę jajeczną, dodawaj ser, budyń i rozpuszczone masło. |
| Krok 4 |
| Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj, następnie odrywaj z niego spore kawałki i układaj je na masie serowej. |
| Krok 5 |
| Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 °C. |
| Krok 6 |
| Wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or. |