Łagodna wołowina curry
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe z rosołu - 500 gramów
  • marchew z rosołu - 1 sztuka
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 2 sztuki
  • brzoskwinia - 1 sztuka
  • woda - 1 szklanka
  • jabłko - 1 sztuka
  • rodzynki - 2 łyżki
  • olej - 4 łyżki
  • świeży imbir - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z rosołu pokrój w grubą kostkę. Cebulę, jabłko oraz brzoskwinię pokrój w cząstki.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozgnieciony czosnek, imbir oraz cebulę. Dodaj mięso oraz owoce.
  3. Zawartość opakowania Knorr wsyp do smażących się składników i zalej szklanką wody. Doprowadź do wrzenia.
  4. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.