Lasagne szpinakowa
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia - 350 gramów
  • szpinak świeży - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 2 opakowania
  • makaron Lasagne - 0.5 opakowań
  • kukurydza - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 250 gramów
  • mleko - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Dynię pokrój na kostkę.
  2. Fixy Knorr wymieszaj z mlekiem. Dodaj pokrojoną dynię i całość gotuj, aż dynia zmięknie i sos zgęstnieje.
  3. Do ciepłej masy dyniowej dodaj odsączoną kukurydzę oraz umyte listki szpinaku i połowę startego sera. Całość mieszaj, aż szpinak zmięknie i ser się rozpuści.
  4. Wlej odrobinę masy do naczynia żaroodpornego tak, aby zakryć dno. Następnie połóż płat makaronu. Ponownie wlej masę i połóż makaron. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników.
  5. Ostatnią warstwę masy dyniowej zasyp dokładnie pozostałym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej.
  6. Usuń folię i piecz kolejne 20 minut.