Przygotowanie |
Krok 1 |
Dynię pokrój na kostkę. |
Krok 2 |
Fixy Knorr wymieszaj z mlekiem. Dodaj pokrojoną dynię i całość gotuj, aż dynia zmięknie i sos zgęstnieje. |
Krok 3 |
Do ciepłej masy dyniowej dodaj odsączoną kukurydzę oraz umyte listki szpinaku i połowę startego sera. Całość mieszaj, aż szpinak zmięknie i ser się rozpuści. |
Krok 4 |
Wlej odrobinę masy do naczynia żaroodpornego tak, aby zakryć dno. Następnie połóż płat makaronu. Ponownie wlej masę i połóż makaron. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników. |
Krok 5 |
Ostatnią warstwę masy dyniowej zasyp dokładnie pozostałym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej. |
Krok 6 |
Usuń folię i piecz kolejne 20 minut. |