| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Dynię pokrój na kostkę. | 
| Krok 2 | 
| Fixy Knorr wymieszaj z mlekiem. Dodaj pokrojoną dynię i całość gotuj, aż dynia zmięknie i sos zgęstnieje. | 
| Krok 3 | 
| Do ciepłej masy dyniowej dodaj odsączoną kukurydzę oraz umyte listki szpinaku i połowę startego sera. Całość mieszaj, aż szpinak zmięknie i ser się rozpuści. | 
| Krok 4 | 
| Wlej odrobinę masy do naczynia żaroodpornego tak, aby zakryć dno. Następnie połóż płat makaronu. Ponownie wlej masę i połóż makaron. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników. | 
| Krok 5 | 
| Ostatnią warstwę masy dyniowej zasyp dokładnie pozostałym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej. | 
| Krok 6 | 
| Usuń folię i piecz kolejne 20 minut. |