Lasagne z cukinią
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron lasagne - płaty - 9 sztuk
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone z indyka - 200 gramów
  • cukinia - 2 sztuki
  • jogurt grecki - 100 gramów
  • ser żółty, starty - 50 gramów
  • ser feta, pokruszony - 50 gramów
  • oliwa - 3 łyżki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • bazylia

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie pokrój w podłużne plastry, skrop oliwą i zgrilluj na domowej patelni.
  2. Mięso z indyka przesmaż na rozgrzanej oliwie, wlej szklankę wody i dodaj Fix Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 8 minut. Dodaj pokruszoną fetę.
  3. Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj jogurtem i rozłóż trzy płaty makaronu. Ponownie posmaruj jogurtem, posyp odrobiną sera i wyłóż część mięsnego sosu oraz plastry cukinii.
  4. Czynność tę powtórz do momentu wykończenia składników (3 warstwy). Ostatnią warstwę makaronu posmaruj jogurtem i posyp pozostałym serem oraz suszonym oregano. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 40 minut. Gotową zapiekankę podawaj z pomidorowym sosem, udekoruj listkami bazylii.