Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinie oraz bakłażana pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Paprykę pokrój w kostkę, bazylię pokrój w paseczki a orzeszki upraż na suchej rozgrzanej patelni. |
Krok 2 |
Oliwę rozgrzej na patelni i przesmaż mięso z indyka - smaż do momentu, gdy nabierze złocistego koloru. |
Krok 3 |
Następnie wlej pomidory z puszki, dodaj paprykę oraz Spaghetti Bolognese Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu 3-5 minut. Dodaj bazylię i wymieszaj. |
Krok 4 |
Naczynie żaroodporne natłuść 1 łyżką oliwy i ułóż pierwszą warstwę z plastrów bakłażana i cukinii. Następnie nałóż połowę mięsnego sosu Bolognese i przykryj warstwą cukinii i bakłażana. Czynność tę powtórz raz jeszcze. |
Krok 5 |
Wierzch zapiekanki posmaruj równomiernie śmietaną wymieszaną z parmezanem i posyp orzeszkami. Przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez 45 minut. Gotową zapiekankę udekoruj listkami bazylii. |