| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w dużą kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni. Powinno być rumiane na zewnątrz i surowe w środku. Odstaw. |
| Krok 2 |
| Na tej samej patelni podsmaż pieczarki pokrojone w plastry. |
| Krok 3 |
| Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i wodą. Dodaj do mieszaniny twaróg oraz tymianek. |
| Krok 4 |
| Do naczynia żaroodpornego wlej odrobinę sosu tak, aby zakryć dno. Połóż plaster suchego makaronu, następnie ponownie wlej sos i połóż mięso oraz pieczarki. Przykryj drugim makaronem i wlej sos.
Czynności powtarzaj do wypełnienia naczynia. |
| Krok 5 |
| Ostatnią warstwę makaronu zalej obficie całym sosem i posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, potem kolejne 20 minut bez folii. |