Lasagne z kurczakiem

11


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
pieczarki250 gramów
makaron lasagne zielony0.5 opakowań
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr1 opakowanie
woda200 mililitrów
mleko200 mililitrów
tymianek suszony1 łyżka
ser żółty starty 250 gramów
twaróg250 gramów
olej40 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni. Powinno być rumiane na zewnątrz i surowe w środku. Odstaw.
Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż pieczarki pokrojone w plastry.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i wodą. Dodaj do mieszaniny twaróg oraz tymianek.
Krok 4
Do naczynia żaroodpornego wlej odrobinę sosu tak, aby zakryć dno. Połóż plaster suchego makaronu, następnie ponownie wlej sos i połóż mięso oraz pieczarki. Przykryj drugim makaronem i wlej sos. Czynności powtarzaj do wypełnienia naczynia.
Krok 5
Ostatnią warstwę makaronu zalej obficie całym sosem i posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, potem kolejne 20 minut bez folii.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl