Lasagne z kurczakiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • pieczarki - 250 gramów
  • makaron lasagne zielony - 0.5 opakowań
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 200 mililitrów
  • mleko - 200 mililitrów
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • ser żółty starty - 250 gramów
  • twaróg - 250 gramów
  • olej - 40 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni. Powinno być rumiane na zewnątrz i surowe w środku. Odstaw.
  2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki pokrojone w plastry.
  3. Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i wodą. Dodaj do mieszaniny twaróg oraz tymianek.
  4. Do naczynia żaroodpornego wlej odrobinę sosu tak, aby zakryć dno. Połóż plaster suchego makaronu, następnie ponownie wlej sos i połóż mięso oraz pieczarki. Przykryj drugim makaronem i wlej sos. Czynności powtarzaj do wypełnienia naczynia.
  5. Ostatnią warstwę makaronu zalej obficie całym sosem i posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, potem kolejne 20 minut bez folii.