| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje. |
| Krok 3 |
| Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki. |
| Krok 4 |
| Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy. |
| Krok 5 |
| Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem. |
| Krok 6 |
| Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco. |