Lasagne z mięsa mielonego drobiowego
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone mięso drobiowe - 600 gramów
  • wędzona szynka drobiowa - 200 gramów
  • Fix Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • makaron lasagne - płaty
  • żółty ser - 200 gramów
  • pomidory suszone - 200 gramów
  • czosnek w ząbkach - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • masło - 1 łyżka
  • oliwa do smażenia
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.
  2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.
  4. Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.
  5. Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.
  6. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.