Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje. |
Krok 3 |
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki. |
Krok 4 |
Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy. |
Krok 5 |
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem. |
Krok 6 |
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco. |