Lasagne z mięsa mielonego drobiowego

29


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mielone mięso drobiowe 600 gramów
wędzona szynka drobiowa200 gramów
Fix Lasagne Knorr1 opakowanie
makaron lasagne - płaty
żółty ser200 gramów
pomidory suszone200 gramów
czosnek w ząbkach2 sztuki
cebula1 sztuka
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
masło1 łyżka
oliwa do smażenia
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.
Krok 4
Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.
Krok 5
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.
Krok 6
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl