Lasagne z mięsem i szpinakiem

0


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 sztuka
szpinak mrożony - 400 gram lub świeży1 sztuka
margaryna1 łyżka
ser żółty
łopatka wieprzowa40 dekagramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 sztuka
sól do smaku1 sztuka
masło klarowane1 łyżka
śmietana 12% 150 mililitrów
zielony makaron do lasagne
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, przesmażamy wraz z mięsem na rozgrzanej margarynie.
Krok 2
Fix do spaghetti mieszamy z 1 szklanką wody i wlewamy do podsmażonego mięsa, dusimy razem kilka minut. Szpinak dokładnie płuczemy, dusimy na rozgrzanym maśle z niewielką ilością wody. Wlewamy 100 ml śmietany, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy pozostałą śmietanę i układamy warstwę makaronu. Na makaron kładziemy grubą warstwę mięsa mielonego z sosem, drugą wartwę makaronu, następnie cały szpinak, kolejną porcję makaronu i pozostałe mięso. Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Najlepiej smakuje odgrzana...
Autor: BernadettaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl