Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente. Przygotuj serowy ser - fix rozmieszaj ze śmietaną i zagotuj. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na patelni a następnie dodaj umyte liście szpinaku. Dołóż ser ricotta, wymieszaj i dopraw do smaku. |
Krok 3 |
Do naczynia żaroodpornego wyłóż łyżkę sosu i rozsmaruj. Następnie połóż pierwszą warstwę makaronu – 3 płaty i posmaruj sosem. |
Krok 4 |
Na sos nałóż połowę szpinaku oraz plastry łososia – również połowę. Posmaruj teraz sosem i przykryj kolejną warstwą makaronu. Całą czynność powtórz raz jeszcze. |
Krok 5 |
Ostatnią (trzecią) warstwę makaronu polej pozostałym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego
do 180 °C i zapiekaj przez 20 minut. |