Lasagne z wędzonym łososiem i szpinakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron Lasagne - 1 opakowanie
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś wędzony - 100 gramów
  • ser ricotta - 300 gramów
  • szpinak świeży - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 350 mililitrów
  • ser żółty starty - 3 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Przygotuj serowy ser - fix rozmieszaj ze śmietaną i zagotuj.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na patelni a następnie dodaj umyte liście szpinaku. Dołóż ser ricotta, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Do naczynia żaroodpornego wyłóż łyżkę sosu i rozsmaruj. Następnie połóż pierwszą warstwę makaronu – 3 płaty i posmaruj sosem.
  4. Na sos nałóż połowę szpinaku oraz plastry łososia – również połowę. Posmaruj teraz sosem i przykryj kolejną warstwą makaronu. Całą czynność powtórz raz jeszcze.
  5. Ostatnią (trzecią) warstwę makaronu polej pozostałym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C i zapiekaj przez 20 minut.