Lasagne z wędzonym łososiem i szpinakiem

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron Lasagne1 opakowanie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
łosoś wędzony100 gramów
ser ricotta300 gramów
szpinak świeży 1 opakowanie
cebula1 sztuka
śmietana350 mililitrów
ser żółty starty 3 łyżki
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Przygotuj serowy ser - fix rozmieszaj ze śmietaną i zagotuj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na patelni a następnie dodaj umyte liście szpinaku. Dołóż ser ricotta, wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego wyłóż łyżkę sosu i rozsmaruj. Następnie połóż pierwszą warstwę makaronu – 3 płaty i posmaruj sosem.
Krok 4
Na sos nałóż połowę szpinaku oraz plastry łososia – również połowę. Posmaruj teraz sosem i przykryj kolejną warstwą makaronu. Całą czynność powtórz raz jeszcze.
Krok 5
Ostatnią (trzecią) warstwę makaronu polej pozostałym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C i zapiekaj przez 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl